YÖKDİL hazırlık aşamasındaki bütün adayların kafasındaki soru işaretlerinden bir tanesi de sınava kaç ayda hazırlanmalıyım? konusudur. YÖKDİL YÖK tarafından ÖSYM'ye yaptırılan bir sınav ve daha çok yüksek lisans, doktora-doçentlik başvuruları ve TUS, DUS adayları tercih ediyor. YÖKDİL bahar ve güz dönemi olmak üzere senede sadece 2 defa yapılıyor. Bundan dolayı bu sınav tarihlerini kaçırmamalı ve sınava hazır bir şekilde girmelisiniz.
Peki hedeflediğiniz puana ulaşabilmeniz için kaç aylık bir hazırlık yapmalısınız? Bu sorunun yanıtını bulmaya çalışalım.
Bu yazımızda sizlere hangi adımları takip ederek YÖKDİL sınavında yüksek skor alabileceğinizi açıklamayacağız. Bunun yerine sınavda istediğiniz sonucu alabilmek adına izleyeceğiniz yöntemlere göz atacağız.
YÖKDİL dahil herhangi bir sınava hazırlık aşamasında X ay hazırlanırsanız kesin istediğiniz sonucu alırsınız gibi bir genelleme yapmak abesle iştigal olur. Zira sınavların zorluk kolaylık derecesi değişebildiği gibi bireylerin algılama yetenekleri de farklıdır. Bu anlamda bir aday YÖKDİL sınavına hiç hazırlanmadan 90 alabileceği gibi başka bir aday 12 ay çalışarak 50 seviyesinde kalabilir. Bu anlamda çalışmayı ay hesabı ile yapmak yerine doğru adımları atıp atmadığınızı değerlendirmek gerekir!
YÖKDİL öncesi hazırlıklara başlamadan önce mevcut İngilizce seviyenizi kontrol etmeniz gerekir. Amacınız en kısa sürede en yüksek skoru almak. hangi seviyede olduğunuz, hangi konularda eksiklerinizin olduğunu tespit etmeniz, güçlü ve zayıf yanlarınızı ortaya çıkarmanız çalışma sürenizi kısaltacaktır. Ayrıca lendinize doğru bir hedef belirlemenizi sağlayacaktır.
Örneğin: Seviyeniz 30 ve sınava 3 ay süre var ama siz 85 puanı hedefliyorsunuz. Bu sizin için doğru bir hedef olmayacaktır. Seviyeniz ve sınava kalan süreye göre kendinize gerçekçi hedefler belirlemeli ve aşama aşama yükselmelisiniz.
Düzenli çalışma YÖKDİL ile alakalı belki de en önemli konudur. Tamamen sınava dönük ve size göre hazırlanmış bir çalışma programıyla sınava hazırlık sürenizi en aza indirebilirsiniz. Buradaki anahtar ifade “VERİMLİ ÇALIŞMA” olacaktır. Derslere çalışmaya başlamadan önce çalışma programınız hazır olmalıdır.
Bunların tamamına cevap verecek bir çalışma programınız olmalıdır.
YÖKDİL sınavında kaç aylık bir çalışma yapacağınız 3 bileşene bağlıdır.
1) Mevcut İngilizce seviyeniz
2) Hedeflediğiniz puan
3) Sınava gireceğiniz tarih.
Yapay zeka tabanlı online YÖKDİL eğitimimizde kullandığımız kişiye özel çalışma programımızı baz alarak birkaç örnekle açıklayalım.
2 AYLIK ÇALIŞMAYLA YÖKDİL SINAVINDAN 55 ALMAK
SEVİYE: B1
HEDEF: 55
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 216 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 3.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
3 AYLIK ÇALIŞMAYLA YÖKDİL SINAVINDAN 65 ALMAK
SEVİYE: B1
HEDEF: 65
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 258 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 3 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
5 AYLIK ÇALIŞMAYLA YÖKDİL SINAVINDAN 80 ALMAK
SEVİYE: B1
HEDEF: 80
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 321 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 2 SAAT İLE 2.5 SAAT ARASINDA BİR ÇALIŞMAYLA 5 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
4 AYLIK ÇALIŞMAYLA YÖKDİL SINAVINDAN 55 ALMAK
SEVİYE: A1
HEDEF: 55
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 296 SAAT (80 SAAT A2 VE B1 KURLARININ EĞİTİMİ + 216 SAAT YÖKDİL EĞİTİMİ)
GÜNLÜK ORTALAMA 2.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 4 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
Sitemize ücretsiz üye olarak seviye tanıma testinizi çözebilirsiniz. Ayrıca seviyeniz, hedef puanınız ve sınava girmeyi düşündüğünüz tarihe göre kendi kişisel çalışma programınızı da oluşturabilirsiniz.
Çağrı Merkezi: 0(850) 302 6 715
Telefon: 0(312) 911 37 15
WhatsApp: 0(546) 855 0 715
E-posta: destek(@)uzmandil(.)com
Adres: Hacettepe İvedik OSB. Teknokenti 1368. Cadde No.61, 4. Kat Ofis No: 32 İvedik / ANKARA