3 KASIM YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ - ÖSYM BEN BURADAYIM DEDİ!
3 KASIM YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ - ÖSYM BEN BURADAYIM DEDİ!

3 KASIM YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ - ÖSYM BEN BURADAYIM DEDİ!

04.11.2019 | YÖKDİL

Nihayet ÖSYM'nin yaptığı ilk YÖKDİL sınavı gerçekleşti ve sınavla ilgili tüm soru işaretleri giderilmiş oldu. Bu makalemizde 3 Kasım YÖKDİL sınavını eski YÖKDİL sınavlarıyla karşılaştırarak genel olarak analiz edeceğiz.

SORU TİPLERİ VE SAYILARINDA DEĞİŞİKLİK YOK!

Sınav içeriğinin YDS ile aynı hale getirileceği çok konuşuldu sınavdan önce. Sınavdan sonra gördük ki böyle bir şey yok. Geçmiş dönemdeki YÖKDİL soru tipleri ve sayıları aynen korundu. YDS'de olup ta YÖKDİL'de olmayan Diyalog ve İngilizceden İngilizceye (Restatement) soruları 3 Kasım YÖKDİL sınavında da bulunmuyordu. 

ÖSYM "BEN GELDİM!" MESAJI VERDİ!

Soru tiplerinde ve sınavın yapısında herhangi bir değişiklik yapmayan ÖSYM soruların kalitesini bir hayli artırmış gözüküyor. Soru cümleleri, seçenekler, okuma parçaları incelendiğinde sınavda ÖSYM'nin tarzı hemen anlaşılıyor.  Sınav sorularına baktığımızda ÖSYM'nin YÖKDİL sınavına genel itibariyle bir çeki düzen verdiğini görüyoruz. Soruların zorluk seviyesi YDS seviyesinde olmasa da geçmiş YÖKDİL sınavlarına göre bir miktar artırılmış. Özetle eski YÖKDİL sınavlarından zor, YDS'den daha kolay bir sınavla karşılaştık 3 Kasım tarihinde. 

Sınav kesinlikle YDS kadar zor değildi. YÖKDİL hala YDS'den kolay bir sınav ve  akademik hayatta hala büyük bir avantaj sağlıyor adaylara. YDS'de olduğu gibi  sorularda çok fazla çeldirici yoktu. Okuma parçaları daha kısaydı. Güzel bir hazırlık yapan adaylar için hedefledikleri skora ulaşabilecekleri bir sınavdı diyebiliriz.

ARADAKİ MAKAS BİRAZ DAHA DARALDI!

Geçtiğimiz dönemlerde YDS skoru ile YÖKDİL skoru arasında ciddi farklar olan kullanıcılara çok sık rastlıyorduk. Girdiği 2 sınav arasında 20-25 puan fark olan kullanıcılar vardı. Şunu kabul edelim. YÖKDİL artık küçük bir hazırlıkla yüksek puanların alınabildiği bir sınav değil. Zaten ilk YÖKDİL sınavından bu yana zorluk seviyesinde bir miktar artış olmuştu. ÖSYM'ye geçtikten sonra da bir miktar daha zorlaştığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla YÖKDİL her zaman söylediğimiz gibi hazırlanmadan girilecek bir sınav değildir. Programlı ve sistemli bir hazırlık yapan adaylar yeni sınavda da zorlanmadılar.

AYIRT EDİCİ SORULAR OLSA DA SORULAR ÇOK ZOR DEĞİLDİ...

Kelime soruları sınava hazırlananların aşina olduğu ve daha önce karşılaşma ihtimallerinin olduğu kelimelerdi. Seçici birkaç soru olsa da çok zor değillerdi açıkcası. Çalışanların çok zorlanmadan yapabileceği sorulardı. Bağlaçlar, Prepositionlar, zaman soruları, phrasal verb soruları orta zorluktaydı diyebiliriz. Fakat bazı bağlaçların iki farklı sorunun doğru cevabı olması da ÖSYM adına bir eksi puandı. Örneğin SUCH AS iki farklı sorunun cevabıydı. Bu durum ister istemez sınava girenleri ikilemde bırakan bir durum. 

Çeviri soruları genel olarak yapılabilir seviyedeydi. Özellikle ÇEVİRİ eğitimini alan kullanıcılarımızın çok zorlandığını düşünmüyoruz. Çok fazla çeldirici yoktu. Genel olarak okuduğunu anlayan ve çeviri tekniğini bilen adayların yapabileceği sorulardı.

Okuma soruları orta uzunluktaydı. YDS sorularında olduğu gibi çok uzun değillerdi. Ayrıca sorularda da çok fazla çeldirici yoktu. Okuduğunu anlayan kullanıcılar şıklarda doğru cevabı bulmakta çok zorlanmadı. Fakat birkaç okuma parçasının biraz muğlak olduğunu söyleyebiliriz. Sınava girenlerin kafasını karıştıracak bir kaç soru da yok değildi. Kelime eksiği olan çok fazla okuma yapmamış adayların elbette zorlandığını düşünüyoruz.

Cloze Test ve Cümle tamamlama soruları da YDS kadar zor değildi. Cümleler orta uzunluktaydı. Çeldiriciler azdı. Paragraf tamamlama soruları ise şıklardan gidildiği  takdirde daha hızlı çözülebilen sorulardı.

ÖZETLE

ÖSYM'nin ilk YÖKDİL sınavı önceki YÖKDİL sınavlarına göre daha derli topluydu. Sınava ÖSYM'nin elinin değdiği belli oluyor. Soruların zorluk seviyesi bir miktar artmış olsa da hala YDS'ye göre daha kolay bir sınav. YÖKDİL akademisyenler, yüksek lisans, doktora, TUS, DUS adayları için hala daha avantajlı bir sınav. YDS ile makas biraz daha daraldı. Dolayısıyla YÖKDİL sınavında artık çok az emekle yüksek puanlar kolay olmayacaktır. YDS'de olduğu gibi ciddi bir hazırlık sürecine girmelisiniz. Sınavı ciddiye alan ve hazırlıklarına buna göre yapan adayların sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz. Hedefledikleri puana ulaşacaklardır.

Başarılar...

Tags :
Kategoriler
Popüler Yazılar
YÖKDİL SINAVINA HANGİ ALANDAN GİRMELİYİM? Sağlık, Fen, Sosyal Hangisi?
YDS, YÖKDİL DETAYLI KARŞILAŞTIRMA. YDS ve YÖKDİL farkı nedir?
YÖKDİL SORU DAĞILIMI - GÜNCEL 2022 ÖSYM YÖKDİL FORMATINA GÖRE
İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE ÇEVİRİ TEKNİKLERİ
YÖKDİL SINAVINDA EN FAZLA ÇIKAN BAĞLAÇLAR
YÖKDİL'DE KAÇ DOĞRU KAÇ PUAN GETİRİR?
2022 YÖKDİL VE E-YÖKDİL SINAV TARİHLERİ
 2021 YÖKDİL SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI!
Garanti Sistemimiz

Ücret İadeli Eğitim Modeli

Ücret İadeli Eğitim Modeli
% 100 Başarı Garantili Eğitim
Eğitim Sistemimiz

% 100 Başarı Garantili Eğitim

Ders
Örnekleri

Önce Tüm Sistemi Keşfet!

Önce Tüm Sistemi Keşfet!
Hedeflediğiniz Skora Ulaşamazsanız
Ödediğiniz Ücretin Tamamını İade Ediyoruz!
Ücretsiz Üye Ol & Dene
İletişim Merkezi (09.00-22.00)

Çağrı Merkezi: 0(850) 302 6 715
Telefon: 0(312) 911 37 15
WhatsApp: 0(546) 855 0 715
E-posta: destek(@)uzmandil(.)com
Adres: Hacettepe İvedik OSB. Teknokenti 1368. Cadde No.61, 4. Kat Ofis No: 32 İvedik / ANKARA

UzmanDil Ailesi